En dam håller en mobiltelefon med dittpresentkort och en bukett blommor framför sig

Detta ger du i födelsedagspresent

Är du osäker på vad du ska köpa i födelsedagspresent? Vi har tipsen som hjälper dig på vägen – oavsett om du köper till vänner, föräldrar eller din partner.

Till din partner

Du kanske känner lite extra press när din partner fyller år, men det kan vara svårt att veta vad du ska köpa. Gåvan ska visa hur mycket du uppskattar honom/henne, samtidigt som den är både personlig och kreativ. I sådana fall är en hotellresa perfekt! Det är inte bara ett utmärkt tillfälle att vårda parrelationen, en hotellvistelse kan också varieras oändligt – oavsett om du vill ha ett spahotell eller gillar mer fart och spänning. Gör lite research i förväg och fråga gärna hotellet om tips och råd om vad du kan göra i området. I många fall erbjuder de både roliga aktiviteter och uthyrning av utrustning.

romantiska par kramar varandra

Till vänner

En födelsedagspresent är ett utmärkt tillfälle att visa din vän hur mycket du värdesätter deras vänskap. Ofta är budgeten lite lägre när man köper födelsedagspresenter till vänner, men det betyder inte att man inte kan fixa en fin och minnesvärd present. Var kreativ och visa att du känner din vän väl; kanske finns det en konsert i närheten som man kan dansa till, eller vad sägs kväll med bio eller bowling? Sådana kvällar är guld värda för din vänskap och något du kan minnas för alltid. För att göra presenten extra speciell kan du skriva ett fint kort som du lägger i en presentförpackning. Fyll lådan med små ledtrådar om vad du ska göra och låt födelsedagsbarnet gissa vad presenten är innan han/hon läser kortet. Eller vad sägs om att bifoga ett presentkort från dittpresentkort.se, så att din vän kan välja vad han/hon vill göra? Få fler tips för kreativ presentinslagning här.

Tips! Gå ihop fler kompisar och köp något lite dyrare tillsammans. 

Bilden visar en person som håller i en orange presentask. Personen är klädd i en persikotröja och bakgrunden är turkos.

Till de yngsta

Barn älskar födelsedagar och önskelistan är oftast fylld med roliga spel och leksaker. Som tur är kan du hitta allt du behöver i närmaste leksaksaffär – allt från lego och tecknade filmer, till dockor, leksaksbilar och spel. Vad sägs om att köpa en rolig ritbok och färgglada pennor? Du kan ta initiativ till en liten målarverkstad för hela familjen. Kombinera den med bullar och kakao med grädde, så blir det extra fint för de minsta. Spel och pussel är också presenter som kan njutas av hela familjen, och något som barnen kan njuta av i många år framöver.

Fyra barn i färgglada festhattar samlas runt en födelsedagstårta med ett ljus format som siffran tre

Till ungdomen

Det råder ingen tvekan om att det kan vara en utmaning att köpa en present till de äldre tonåringarna. Leksaker är inte lika aktuella längre, samtidigt som de ännu inte helt kommit in i de vuxnas led. Det finns dock vissa saker som verkar tilltala den stora majoriteten av människor – oavsett om det är tonårsflickor eller tonårspojkar – och det är elektronik. Allt från trådlösa headset till bärbara högtalare välkomnas med öppna armar, och går utmärkt att kombinera med ett streamingabonnemang på till exempel Spotify.

Ett annat tips är att köpa något som kan användas i samband med en fritidssysselsättning eller hobby den unga sysslar med, som handbollsutrustning eller en polaroidkamera. Om du fortfarande är osäker på vad de behöver eller vill ha kan ett presentkort från dittpresentkort.se vara ett bra alternativ. Om den unge vill ha något större kan ett presentkort också vara ett fint bidrag till detta. 

Bilden visar två personer som tar en selfie framför en modern glasbyggnad.

Till föräldrar och far-/morföräldrar

Både föräldrar och mor-/farföräldrar förtjänar att bli bortskämda på sin födelsedag – även de som försöker övertyga dig om att de har allt. Du behöver bara hitta rätt present och här kan både böcker, ätbara presenter, upplevelser och bilder i form av fotoalbum, kalendrar och kylmagneter vara bra alternativ. Kanske kan ni göra ett fotoalbum från er senaste semesterresa tillsammans? En inbjudan till något de eller ni kan göra tillsammans är också en perfekt present – ​​oavsett om det är en fredagskväll på bio eller middag på restaurang med hela familjen. 

Leende dotter med farfar och mamma på födelsedagsfest

Köp ett presentkort

Fortfarande osäker på vad du ska köpa? Då rekommenderar vi att du köper ett presentkort från dittpresentkort.se. Med dittpresentkort.se kan födelsedagsbarnet köpa precis vad han/hon vill ha – oavsett om det är elektronik, leksaker eller ett nytt klädesplagg. Presentkortet kan användas på nästan alla butiker i sju utvalda köpcentrum. Du kan läsa mer om hur du kan nyttja våra presentkort här.