Kvinna dekorerar inslagna presenter med återvunnet papper med torkade blommor

Fem kreativa sätt att slå in presenter

Byt ut det klassiska omslagspappret mot textilier eller lägg till ett roligt quiz. Vi visar dig fem kreativa sätt att slå in presenter på.

Vi vill gärna att presenten vi ger bort ska se fin ut, men också att göra det så svårt som möjligt för mottagaren att gissa vad presenten egentligen är. Väljer du en kreativ presentinslagning blir presenten snabbt mer personlig och det är ett bra sätt att göra lite extra av små presenter som är svåra att slå in, - så som ett presentkort.

1. Textilier istället för omslagspapper

Byt ut det traditionella omslagspappret mot textilier, och voila, du har en snygg present som sticker ut på presentbordet. Du väljer själv vilka tyger du vill använda, men se till att det är tillräckligt stort för att göra en knut i mitten. Ett tips är att använda en stor linneservett eller kökshandduk. Dessa är ofta tunna nog att knyta, och är en fin present i sig. För att göra presenten ännu finare kan du fästa blommor och en lapp där du gjort knuten. Bifoga gärna ett mysigt kort så blir mottagaren extra glad när han/hon öppnar presenten.

Tips! Lägg ett presentkort från dittpresentkort.se i en kartong och slå in det med en fin kökshandduk som födelsedagsbarnet kan använda senare.

Många presenter inslagna i tyg, blommor och eukalyptusblad på träbord

2. Ge bort en ledtråd 

Presentkartongen har länge varit en favorit bland oss ​​som gillar att göra lite extra av presentförpackningen. Kanske inte så konstigt; en presentförpackning i form av en låda finns i flera olika storlekar och gör presenten automatiskt lite finare. Du behöver inte heller tänka på att mottagaren ska gissa vad presenten är, eftersom kartongen döljer både form och storlek på innehållet. Och bäst av allt; en presentförpackning kan fyllas med vad som helst. Vad sägs om att fylla presentförpackningen med små ledtrådar kring den upplevelse du planerar att ge bort? 

3. Dekorera paketet med blommor

Blommor är ett enkelt men fint sätt att ge presenten ett extra lyft. Välj mellan färgglada blommor eller håll dig till en klassisk kombination av vitt och grönt. Ett tips är att välja en blomma som du vet att mottagaren gillar. Kanske kan de också kombineras med andra blommor? Använd gärna ett neutralt presentpapper i vitt eller beige, eller låt det matcha med blommorna. Detta kommer att skapa ett fint slutresultat!

Tips! Det kan vara bra att lägga till blommorna samma dag som paketet ska ges bort, så att de inte hinner vissna. 

Ett presentpaket med blommor och brunt papper, sax och snöre på ljus bakgrund

4. Lägg till ett quiz

Vill du göra det extra roligt att packa upp presenten? Vad sägs om att bifoga en liten frågesport som mottagaren måste svara på innan han/hon kan packa upp den? Det här är både en rolig aktivitet, men också en möjlighet att smyga in trevliga minnen ni har tillsammans. Här kan du till exempel skriva ner 5 frågor på ett papper som du fäster på paketet. Frågorna kan vara allt från vanliga frågesportfrågor till mer personliga frågor – beroende på din relation till presentmottagaren.

Förslag på frågor:

  • När träffades vi första gången?
  • Vilket betyg fick jag i idrott?
  • Vad heter Sveriges högsta berg?
  • Vad firar vi den 8 mars?

5. Skapa en skattjakt

Du behöver inte slå in presenten på ett speciellt sätt för att göra det spännande att öppna den. Göm presenten på en gömd plats och lägg små lappar med ledtrådar runt om i huset, så att den som ska öppna presenten måste hitta var presenten är gömd - lapp för lapp. Lapp nummer ett kan till exempel vara "Jag går runt och runt, men rör mig aldrig." Här pratar vi om tvättmaskinen och nästa lapp måste alltså finnas där. Detta fortsätter tills personen som letar hittar presenten.

Tips! Detta alternativ fungerar extra bra om du har köpt ett presentkort. Ett presentkort är lätt att gömma och kan med enkla åtgärder snabbt förvandlas till en kylmagnet eller en nyckelring, vilket gör det extra svårt att hitta. Här kan du läsa om hur du kan köpa presentkort.