Dam och ett barn som sitter i en fåtölj och tittar på en fotobok

Ge bort en personlig födelsedagspresent

Skäm bort födelsedagsbarnet och ge bort minnen i form av en fotobok eller ett fint presentkort. Med dessa tips blir födelsedagspresenten extra personlig.

Säg det med bilder

En bild säger mer än tusen ord. Om ni har många minnen tillsammans är ett fotoalbum ett fantastiskt alternativ för att göra din födelsedagspresent personlig! Välj ett alternativ där du kan redigera och lägga till både text och bilder, så blir det precis som du vill ha det. Ett annat alternativ är en mer gammaldags variant där du själv klipper ut och klistrar in bilder som du har framkallat i förväg. Det här alternativet ger mer utrymme för att skriva längre texter, samt en mer unik touch. Kanske har du ett roligt minne som du kan skriva om på en av bilderna, så att födelsedagsbarnet kan minnas trevliga stunder? Använd ditt kreativa sinne och skär bilderna i olika former – till exempel ett hjärta.

Personlig presentkorg

Skäm bort födelsedagsbarnet lite extra och ge honom/henne lite av allt han/hon tycker om, till exempel en presentask fylld med födelsedagsbarnets favoritgodis och ett presentkort. Kanske har du några gamla favoriter från din barndom som kan väcka goda minnen?

En annan variant kan vara att fylla en korg med termos, varma strumpor och lite fika som bjuder in till en trevlig dag ute i naturen. Du kan också fylla en presentask med vårdande produkter och bjuda födelsedagsbarnet på en spakväll – antingen hemma eller på hotell. 

Tips! Lägg lite extra tid att presentationen av produkterna och bifoga gärna ett personligt, handskrivet kort.

dam som gör en presentask med olika hälsoprodukter

Ge bort något hemlagat

Kan du tänka dig något finare än att få en hemmagjord födelsedagspresent? En hemgjord present visar att du verkligen bryr dig om mottagaren, då du lagt ner både tid och kraft på planering och utförande. Vad sägs om att sticka en hemstickad tröja till födelsedagsbarnet? Det är inte bara något han/hon kan ha i många år framöver, det är också ett fint minne att se tillbaka på. Börja med en färgpalett som du vet att födelsedagsbarnet gillar, så att du är säker på att tröjan faktiskt kommer att användas. Vill du göra den extra personlig kan du sy på en lapp där det står "made by + your name". Tycker du att det är svårt att veta vilka färger och garn födelsedagsbarnet gillar rekommenderar vi att köpa ett presentkort från dittpresentkort.se.

Om du vill göra något lite enklare är ätbara presenter alltid ett säkert kort. Här är både bröd, sylt och "cookies in a jar" bra alternativ! Det senare går ut på att lägga alla torra ingredienser till exempelvis chokladkakor i en burk med lock, så att mottagaren bara behöver tillsätta ägg och smör. För att göra presenten komplett kan du skriva recept och tillvägagångssätt på en liten lapp som du fäster på burken.

Valmöjligheter med presentkort

Med dittpresentkort.se kan födelsedagsbarnet köpa precis det han/hon själv vill. Presentkortet kan användas på nästan alla butiker i sju utvalda köpcentrum. Du kan läsa mer om hur du kan nyttja våra presentkort här. 

garn i olika färger och en sticka formad som ett hjärta